Президент США та прем’єр Канади пообіцяли підтримувати Україну будь-якою ціною

Читать на русском
Джо Байден і Джастін Трюдо пообіцяли підтримувати Україну чого б це не коштувало та домовились про спільне протистояння авторитарним режимам.
Reuters

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо дали обіцянку підтримувати Україну, а також домовились про поглиблення співпраці.

Про це повідомляє CNN.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

У п’ятницю, 24 березня, під час зустрічі в Оттаві президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяли і далі підтримувати України у війні з росією. Також лідери країн домовилися поглибити співпрацю.

Виступаючи перед парламентом, Джастін Трюдо заявив, що Україна може розраховувати на США та Канаду як на партнерів.

«Ви добре знаєте, пане президенте, Канада й надалі твердо стоятиме на боці України, чого б це коштувало. Разом ми – партнери, на яких Україна – і світ – можуть розраховувати», – сказав він, звертаючись до президента США.

Прем'єр нагадав, що Канада надає Україні артилерію, боєприпаси, бронетехніку й танки. Крім того, з 2015 року країна проводить навчання українських військовослужбовців і запроваджує санкції проти кремлівського режиму.

«Ми маємо продовжити протистояти авторитарним загрозам як вдома, так і за кордоном. Ми повинні продовжувати захищати те, що є правильним. Зараз не час йти на компроміси з нашими цінностями», – підкресли Трюдо.

Він також закликав Байдена «і надалі виявляти стійкість та силу».

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Джо Байден під час виступу наголосив, що російський диктатор путін не досяг своїх цілей в Україні, а «любов українського народу до своєї країни переможе».

«Давайте ще раз підтвердимо, що ми підтримуватимемо яскраве полум'я факела свободи і український народ», – додав він.

Президент США також зазначив, що росія не змогла зруйнувати єдність НАТО. Він пообіцяв, що США та Канада «захищатимуть кожен сантиметр території» Альянсу.

Також Байден заявив, що відносини США та Канади міцні, як ніколи, і що разом вони можуть впоратися зі змінами клімату, економічними проблемами та протистояти авторитарним режимам.

Нагадаємо, США передадуть Україні великий пакет військової допомоги.

Також повідомлялося, що найближчими тижнями Канада передасть Україні вісім танків Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: