У ГУР МО спрогнозували, скільки ще росія зможе вести війну в Україні

Читать на русском
Оцінка базується на тому, що українська розвідка відмінно знає диспозицію розстановки військ росіян, наявність у них резервів, плани
Вадим СкібіцькийKyivPost

Військових та економічних ресурсів на ведення конвенційної війни проти України країні-терористу росії вистачить на 2023 та максимум на 2024 роки. Далі у росіян скінчиться запас міцності.

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Скібіцький зазначив, що анонсований росіянами «великий наступ» виявився більше плодом російської пропаганди, а в Кремлі явно переоцінили можливості своєї армії. Мета у російських військ зараз – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, а наступають вони ще з початку лютого.

Олександр Коваленко: «Російський наступ не встиг розпочатися, як захлинувся на усіх напрямках»Про російський наступ, загрозу для Молдови, проблему Придністров'я, західну зброю – в інтерв'ю Слово і діло з Олександром Коваленком

«Де цей великий наступ? Вже зрозуміло, що російські війська не мають можливості проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції. Росіяни розраховували, що у них буде стрімкий успіх на якомусь напрямку і вони почнуть його розвивати, а цього успіху немає»-пояснив він.

За словами Скібіцького, українська розвідка відмінно знає диспозицію розстановки військ росіян, наявність у них резервів, плани. Ще на початку війни було ясно, що росія не може проводити реально великий стратегічний наступ на двох-трьох напрямках. А запас міцності росії для війни можна оцінити в максимум два роки – 2023 і 2024.

«Це якщо ми говоримо про конвенційну війну. А якщо посилити санкції, то цей запас буде ще меншим» – резюмував він.

Раніше в ГУР МО оцінили кількість іранських БПЛА, які ще залишилися у росії – з урахуванням дронів-камікадзе з партій, які вони отримали в кінці минулого року та на початку цього.

Крім того, за даними української розвідки, зараз росія щомісяця мобілізує близько 20 тисяч осіб на війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: