Гуменюк розповіла, чому в Генштабі виникла плутанина з «відходом» військ рф з Нової Каховки

Читать на русском
У пресцентрі Сил оборони півдня пояснили, що передувало публікації Генштабом інформації про відхід російських військ із Нової Каховки.
Фото: vikna.tv

Керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк пояснила, що передувало публікації інформації про відхід російських військ із Нової Каховки, яку пізніше спростували.

Відповідаючи на запитання журналістів в ефірі телемарафону, вона розповіла, що того дня у місті відбувалася ротація російських військ.

Є ознаки того, що окупанти готують «жест доброї волі» на Херсонщині – ГуменюкСпікер зазначила, що такі дії ворога спровоковані бойовою роботою та зусиллями українських військ.

«Військові теж вірять у хороше, і іноді бажане видається за дійсне. Це була масована ротація, яка спровокувала таке розуміння, що війська росії «пакуються» і виходять. Однак, вийшли одні підрозділи, а потім зайшли інші», – повідомила Гуменюк.

За її словами, таке відбувається досить часто у населених пунктах, які безпосередньо прилягають до лівого берега Дніпра.

«Ворог використовує ці території для відновлення бойових підрозділів із повернення з більш «гарячих» точок», – резюмувала прес-офіцер.

Інформація про нібито відхід окупантів із Нової Каховки з'явилася увечері 23 березня. Того ж дня Генштаб заявив, що це повідомлення виявилося «некоректним».

Нагадаємо, Нова Каховка була захоплена бойовиками країни-терориста у перші дні повномасштабного вторгнення. Відомо, що у лютому окупанти закривали місто на в'їзд та виїзд.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині окупанти примусово евакуюють мешканців заради пропагандистських сюжетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: