Є ознаки того, що окупанти готують «жест доброї волі» на Херсонщині – Гуменюк

Читать на русском
Спікер зазначила, що такі дії ворога спровоковані бойовою роботою та зусиллями українських військ.
Фото: vikna.tv

Збройні сили України спостерігають ознаки того, що армія країни-окупанта готує підґрунтя для відступу з лівобережної частини Херсонської області.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, однією із ознак здійснення чергового «жесту доброї волі» є активізація мародерства на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

«Вже навіть місцеві жителі знають «народну прикмету» – коли окупанти починають переодягатися в цивільне і дуже ретельно пакувати все намародене і відсилати за «поребрик» своє майно, – це, як правило, підготовка до таких «жестів», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що такі дії ворога спровоковані бойовою роботою та зусиллями українських військ.

«Ми неодноразово говорили про те, що ми зачищаємо смугу хоча б у 30 кілометрів для того, щоб полегшити життя Правобережжю», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в населених пунктах Роздольне, Каланчак, Нова Збур'ївка та Гола Пристань Херсонської області окупанти під приводом проведення нібито антитерористичних заходів обшукують будинки мирних жителів та крадуть побутову техніку та навіть столовий посуд.

Крім того, окупанти примусово евакуювали мешканців заради пропагандистських сюжетів, а самі в цей час займають порожні будинки та розкрадають майно місцевих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: