Окупанти вербують підлітків до «Добровольчих молодіжних дружин» у Запорізькій області

Читать на русском
Російські загарбники агітують українських дітей вступати до лав дружинників. Таким чином вони хочуть створити ілюзію підтримки.
tsn.ua

У Запорізькій області російські окупанти вербують підлітків до вступу у «Добровольчу молодіжну дружину» в межах псевдогромадського руху «ЮгМолодой». Таким чином, діти мають надавати допомогу з охорони громадського порядку та взаємодіяти з поліцаями і загарбниками.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

«Фактично це мілітаристичне юнакове угруповування в межах політики промивання мізки дітям. Як і в СРСР, створюють такі умови, що вступ до таких організацій є добровільно-примусовими й покликаний не лише залучити дітей до пропагандистських осередків, але й поділити між ними відповідальність за «службу», – йдеться у повідомленні.

На тимчасово окупованих територіях дітей хочуть зробити добровольцями, які будуть охороняти порядок на вулицях. Створення таких «дружинників» має два дві мети - пропагандистська, створити ілюзію підтримки росіян, та сформувати перелік людей для мобілізації.

Нагадаємо, у Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам. Також росіяни відкрили у місті близько 10 молодіжних організацій і агітують школярів й студентів вступити в одну із них.

Також омбудсмен назвав кількість дітей, незаконно вивезених з України до рф. Число може сягати близько 150 тисяч.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: