В Одесі викрили підприємство, яке продавало росії сировину для «оборонки»

Читать на русском
Служба безпеки України викрила керівництво унікального українського підприємства з Одеси у співпраці з росією. Воно постачало сировину для ОПК росії.
Служба безпеки України

Унікальне українське підприємство, що знаходиться в Одесі, співпрацювало з країною-агресором.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Компанія продавала ворогові інертний газ високого очищення та обладнання для його обробки, що використовуються у військово-промисловому комплексі росії. Зокрема, ці гази необхідні при виготовленні лазерних прицілів для ворожих танків та високоточних видів озброєння», – розповіли у відомстві.

Зазначається, що унікальність підприємства полягає у спроможності доводити очищення інертних газів до понад 90%. У росії ж заводи дають лише 60% очищення. Тому аби зберегти контроль за ним, фактичні власники з рф формально перепродали його активи кіпрській фірмі та найняли для управління український менеджмент.

У березні минулого року, щоб без перешкод вивозити сировину замовникам, російські бенефіціари зареєстрували афілійовану комерційну структуру на Близькому Сході. Вона закуповувала товар у представників одеського підприємства та переправляла його до росії.

Під час обшуків на виробництві, в офісних приміщеннях та приміщеннях фігурантів правоохоронці виявили документи із доказами протиправної діяльності.

Нагадаємо, правоохоронці викрили факти співпраці колишнього президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва із терористами «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: