11 років за ґратами: винесено вирок ексспівробітниці оборонного підприємства, яка працювала на росіян

Читать на русском
54-річна коригувальниця винна в обстрілі російськими терористами чотирьох інфраструктурних об'єктів Миколаєва, серед яких лікарні
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Колишня співробітниця українського оборонного підприємства, яка працювала на російських терористів і коригувала вогонь росіян по Миколаєву, отримала 11 років за ґратами.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Відомо, що у травні-червні 2022 року засуджена була активною учасницею проросійського каналу у месенджері, де поширювала інформацію щодо розташування у місті бойових позицій, бронетехніки та артилерії ЗСУ, а також зазначала конкретні координати.

«Такі дії прихильниці «русского міра» виглядають ще більш цинічними через те, що вона працює на одному з підприємств оборонної сфери. А також мешкає неподалік багатоквартирного будинку, де наприкінці червня 2022 року під час ракетних обстрілів повністю зруйновано 2 поверхи. Тоді в результаті атаки загинули 8 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеня тяжкості» – сказано в повідомленні.

У липні 2022 року жінку викрили, затримали та взяли під варту. За Служби безпеки України, саме 54-річна коригувальниця винна в обстрілах російськими терористами чотирьох інфраструктурних об'єктів Миколаєва, серед яких лікарні.

Суд визнав пособницю терористів винною за двома статтями КК України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння і бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України або інших створених відповідно до Законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану);;
  • ч.2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Наступні 11 років свого життя пособниця російських терористів проведе за ґратами.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала двох агентів російських терористів. Одним з них виявився інженер-конструктор запорізького заводу «Мотор Січ». Обох викрили кіберфахівці держбезпеки.

23 березня СБУ затримала в Житомирі чергового російського агента. Ним виявився колишній український військовий, заступник командира однієї з військових частин, який покинув військову службу ще в 1990-х роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: