У Гаазі створять Реєстр збитків, завданих агресією росії

Читать на русском
Влада Нідерландів дала згоду на створення організації, яка займатиметься фіксацією збитків, завданих війною українському народу, бізнесу та державі.
Фото: Getty Images

Уряд Нідерландів погодився з пропозицією України створити Реєстр збитків, завданих Україні російською агресією.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

Штаб-квартира організації перебуватиме у Гаазі. Співробітники Реєстру займуться фіксацією збитків, завданих війною мешканцям, бізнесу та державі.

У Мін'юсті наголосили, що створення такої організації – перший крок до розробки всеосяжного механізму репарацій Україні.

«Ми дякуємо Нідерландам за принципову позицію та лідерство на треку відповідальності Росії за агресію проти України та закликаємо всіх наших партнерів приєднуватися до роботи зі створення компенсаційного механізму», – резюмував міністр юстиції Денис Малюська.

Нагадаємо, 13 січня в Україні було створено Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури. Його очолив екс-нардеп Мустафа Найєм.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав суму збитків, які Росія завдала Україні з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: