Італія скоротила залежність від російського газу – голова Єврокомісії

Читать на русском
Менш ніж за рік Італія зменшила залежність від російського газу з 40% до 10%. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн у Twitter.

**Менш ніж за рік Італія зменшила залежність від російського газу з 40% до 10%.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн у Twitter.**

Очільниця ЄК наголосила, що Європа сильна тоді, коли сильна Італія, і навпаки.

Ціни на пальне: як змінювалася середня вартість бензину, газу та дизеля у 2021-2022 рокахЯк минулого і цього року змінювалася середня вартість бензину, дизельного палива та автогазу – на інфографіці.

«Італія – одна з країн, які найбільше постраждали від російського газового шантажу. Путін скоротив експорт трубопровідного газу до Європи на 80% за останні вісім місяців. Але нам удалося це компенсувати. І Італія є чудовим прикладом. Раніше ви імпортували 40% газу з росії, а тепер ця частка скоротилася приблизно до 10% завдяки дивовижним зусиллям щодо диверсифікації постачання», - заявила вона, виступаючи на заходах, присвячених 120-річчю Університету Бокконі в Мілані.

При цьому Урсула фон дер Ляйєн наголосила, що наразі в ЄС досить актуальним є розвиток чистих технологій.

«Тому нам зараз потрібно: 1. Спростити державні інвестиції в перехідний період. 2. Більше єврофінансування завдяки посиленому #REPowerEU. 3. Працювати зі США у секторах чистих технологій. Також слід обговорити ідею фонду суверенітету», - написала голова Єврокомісії.

Нагадаємо, уряд Італії продовжив постачання зброї Україні до 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: