Мелоні розповіла, що увійде до нового пакету допомоги Україні

Читать на русском
Італія сконцентрується на постачанні систем протиповітряної оборони і поки не передаватиме Україні літаки. Про це заявила прем'єр-міністр країни під час візиту до Києва.
Фото: Getty Images

Влада Італії готова надати Україні більше зброї для захисту від російської армії.

Про це заявила прем'єр-міністр Джорджія Мелоні на спільному брифінгу із президентом Володимиром Зеленським, який пройшов у Києві, повідомляє The Guardian.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Глава італійського уряду заявила, що до нового пакету військової допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони, зокрема SAMP/T, Spike та Skyguard.

При цьому Мелоні дала зрозуміти, що Італія поки що не збирається передавати Україні військові літаки.

«Італія надасть всебічну допомогу для створення умов для переговорів, але доти вона надаватиме військову, фінансову та громадянську підтримку. Однак рішення щодо літаків має бути ухвалене спільно з міжнародними партнерами», – заявила Мелоні.

Нагадаємо, 25 січня влада країни схвалила постачання озброєння для ЗСУ до кінця 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Італія підтримала створення спеціального трибуналу щодо військових злочинів, скоєних під час російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: