В Україну прибули перші танки AMX-10 RC – Міноборони Франції

Читать на русском
Міністр оборони не уточнив, скільки саме одиниць AMX-10 RC поставила Франція. Водночас, Лекорню наголосив, що незабаром французи можуть передати Україні ще одну партію таких танків.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що влада країни вже передала Україні партію легких колісних танків AMX-10 RC.

Свою заяву він зробив 15 березня на засіданні Комітету з питань оборони та збройних сил, повідомляє видання Le Figaro.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

«Колісні танки AMX-10 RC щойно прибули до України. Деякі з них уже поїхали на передову», – розповів Лекорню.

Міністр оборони не розкрив кількість одиниць AMX-10 RC, які поставила Франція. Водночас, Лекорню наголосив, що незабаром Франція може передати Україні ще одну партію таких танків.

«Готую низку відповідних матеріалів для президента республіки. Ці машини мають добре підійти українським партнерам», - додав міністр.

Нагадаємо, про плани французької влади поставити Україні AMX-10 RC стало відомо у січні. Тоді міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав це рішення революційним.

Раніше повідомлялося, що влада Франції не виключає можливість надання Україні основних бойових танків Leclerc, але лише за дотримання трьох умов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: