Прем'єр Іспанії анонсував додаткові постачання танків для України

Читать на русском
Санчес заявив, що його країна буде готова передати до 10 танків Leopard 2, хоча спочатку обговорювалося постачання шести бойових машин даного типу.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що його країна буде готова поставити Україні до 10 танків Leopard 2, хоча спочатку обговорювали передачу шести бойових машин даного типу.

Про це глава іспанського уряду повідомив під час спільної прес-конференції із Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє El Debate.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

«Ми збираємося відправити шість Leopard 2 A4, проте намір уряду полягає в тому, щоб у найближчі тижні та місяці збільшити їхню кількість з 6 до 10», – заявив Санчес.

Прем'єр також нагадав, що влада країни навчатиме українських солдатів поводженню з цими бойовими машинами. За словами Санчеса, перша група військових із України вже прибула до Іспанії для участі у військовій підготовці.

Нагадаємо, на початку лютого Міноборони Іспанії відправило до України 20 бронетранспортерів M113 у рамках військової допомоги.

Також повідомлялося, що уряд Іспанії передав нашій країні американські зенітно-ракетні комплекси Hawk.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: