Суд арештував майно керівника охорони Януковича на 50 млн грн

Читать на русском
Суд наклав арешт на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича. Конфісковане майно оцінюють у 50 млн грн.
Фото Андрія Мосієнка

Суд наклав арешт на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича. Конфісковане майно оцінюють у 50 млн грн.

Про це пише у Telegram-каналі Служба безпеки України.

Суд наклав арешт на все майно керівника охорони президента-втікача Віктора Януковича В'ячеслава Заневського.

«Рішення винесено в межах кримінального провадження про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади майно начальника служби безпеки президента-втікача, який очолював цю службу упродовж 2008-2012 років», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, арешт наклали:

  • на елітний готельний комплекс в Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. м2;
  • квартири в центральному районі Києва загальною площею понад 200 м2;
  • на два паркомісця в столиці;
  • 5 земельних ділянок загальною площею понад 1 га, розташованих у столичному регіоні, а також в Ялті та Івано-Франківській області.

Вартість арештованого майна становить майже 50 млн гривень.

Наразі перевіряється причетність Заневського до фінансування російських окупаційних угруповань у війні проти України. Під час обшуків у квартирі чоловіка правоохоронці виявили зброю та набої, а також чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Офіс Генпрокурора зазначає, що Заневський не пізніше грудня 2022 року він очолив охорону губернатора Ульяновської області рф.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки Чернівецької області заарештували нерухоме майно підприємця, який є фігурантом у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків.

Також писали, що за матеріалами СБУ, суд заарештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка, причетного до фінансування збройної агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: