Темп російського наступу є одним із найнижчих із січня – британська розвідка

Читать на русском
Окупанти тимчасово виснажили бойову міць розгорнутих формувань настільки, що неспроможні стійко вести навіть локальні наступальні дії.
Фото: Sputnik

Темп наступу російської армії по всій лінії фронту став одним із найнижчих, принаймні з січня 2023 року.

Таку тенденцію відзначили у британській розвідці.

До кінця весни у рф закінчаться «інструменти війни» – БудановЗгідно зі словами керівника ГУР, Україна і росія зійдуться у вирішальній битві цієї весни, і ця битва буде останньою перед тим, як закінчиться ця війна.

За останні дні, йдеться у звіті, військам рф та найманцям «Вагнера» вдалося закріпитися на заході від річки Бахмутка в центрі Бахмута. Минулого тижня річка позначила лінію фронту. ЗСУ зараз продовжують обороняти західну частину міста.

«У ширшому розумінні росія проводить локальний наступ одним із найнижчих темпів принаймні з січня 2023 року. Швидше за все, це пов'язано з тим, що російські війська тимчасово виснажили бойову міць розгорнутих формувань настільки, що не можуть стійко вести навіть локальні наступальні дії», – вважають у Міноборони Британії.

Росія, ймовірно, прагнутиме відновити наступальний потенціал після поповнення особового складу та запасів боєприпасів. Але поки що командири будуть змушені обирати між проведенням наступальних операцій та утриманням оборони.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни також зазначили, що загальний темп російських операцій в Україні знизився порівняно з попередніми тижнями.

За підрахунками аналітиків, у ході наступу у лютому росія змогла захопити менш ніж 0,04% української території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: