Кремль посилив покарання за критику війни та російських найманців

Читать на русском
Володимир путін підписав закон про посилення покарання за дискредитацію учасників спецоперації.
Фото EPA

Володимир путін підписав закон про посилення покарання «за дискредитацію учасників спецоперації».

Про це йдеться на сайті законодавства російської федерації.

Відомо, що в росії за «дискредитацію армії» можуть покарати позбавленням волі на строк до п'яти років, а розповсюдження «відомо неправдивої інформації» про неї – до 15 років позбавлення волі. Під закон потрапляють не тільки армійці, а й так звані добровольчі формування, серед яких є й найманці ПВК «Вагнер».

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

Станом на початок березня російські прокурори вже порушили понад 5800 справ проти людей за «дискредитацію збройних сил рф».

Нагадаємо, сейм Литви 14 березня одноголосно ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії «Вагнер» терористичною організацією.

Також писали, що конгрес США підштовхує Державний департамент до того, щоб визнати російську приватну військову компанію «Вагнер» іноземною терористичною організацією. Але проти цього виступає Адміністрація президента Джо Байдена.

Незважаючи на те, що найманство в росії заборонено на законодавчому рівні та передбачає кримінальне покарання, в країні існує понад десяток приватних військових та охоронних компаній. Найвідоміша з них, яка на слуху через війну в Україні – ПВК «Вагнер», створена Євгеном Пригожиним. «Слово і діло» розібралося, які ще ПВОК існують у росії та в яких країнах «виконували завдання» їхні найманці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: