У ЗСУ назвали дві умови, за яких можуть анулювати повістку

Читать на русском
Повістку, виписану військовозобов'язаному, можуть анулювати за двох умов - якщо є відстрочки або бронь.

Повістку, виписану військовозобов'язаному, можуть анулювати за двох умов - якщо є відстрочки або бронь.

Про це йдеться у роз'ясненні начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Романа Горбача.

«Військовозобов'язаний, який має бронь від призову з мобілізації, всі документи, які це посвідчують, має носити з собою. І за їхнього пред'явлення вручення повістки не буде», - пояснив полковник Горбач.

Втім, якщо така ситуація все ж таки трапилася, то із усіма цими документами слід прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, аби анулювати повістку.

За українським законодавством бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
  • на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення), якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах та організаціях, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

При цьому критерії та порядок, за якими відбувається визначення підприємств, установ та організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період, встановлюються Кабміном.

27 січня Кабмін заборонив чиновникам залишати Україну без поважної причини. Також заборона на виїзд за кордон для держслужбовців стосується тих чиновників, які не придатні для військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: