Зведення Генштабу: ворог відкрив ще один шпиталь на тлі величезних втрат

Читать на русском
Ворог, як і раніше, намагається наступати на шести напрямках на сході України і зазнає величезних втрат. У ЗСУ зазначають, що останнім часом кількість тяжко поранених російських військових суттєво збільшилась.

Ворог, як і раніше, намагається наступати на шести напрямках на сході України і зазнає величезних втрат. У ЗСУ зазначають, що останнім часом кількість тяжко поранених російських військових суттєво збільшилася.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 17 березня.

Так, у місті Сватове Луганської області, в одній із будівель, що знаходиться у східній частині міста, окупанти облаштували новий шпиталь.

«В даний час там знаходиться близько 30 тяжко поранених військових з рф, які були завезені туди протягом останніх двох діб. Загалом відзначається збільшення кількості тяжко поранених російських військових – евакуаційних рейсів на територію росії збільшилося з двох до трьох на тиждень», – повідомили у Генштабі.

Протягом доби агресор завдав 19 авіаційних ударів по території України та здійснив 26 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

Авіація Сил оборони відповіла на це шістьма ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

На Бахмутському напрямку ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут, де продовжуються постійні позиційні бої. У той же час нашими захисниками відбито атаки противника в районах населених пунктів Кліщівка та Іванівське.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Вкотре артилерійських обстрілів зазнав ряд населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення. Окупанти безуспішно намагалися наступати у напрямку Гряниківки, Верхньокам'янського та Спірного.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Невельське, Авдіївка та Мар'їнка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки та Кам'янське Запорізької області; Времівка Донецької області; Добра Надія – Дніпропетровська, а також Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Херсон, Берегове Громадне та Кізоміс на Херсонщині.

У Генштабі також розповіли про нові катівні, які облаштували окупанти у Зепорізькій області.

«Так, новостворена катівня помічена у південно-східній частині Енергодару Запорізької області. Там зазнають жорстоких тортур громадяни з проукраїнськими поглядами, а також ті, хто не бажає виконувати вимоги місцевої окупаційної так званої влади», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, втрати росії в Україні вже перевищили 163 тисячі осіб. За останню добу ліквідовано 760 окупантів.

Раніше повідомлялося, що після оголошення мобілізації 21 вересня росія могла втратити на війні проти України вдвічі більше військових, ніж між лютим та вереснем 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: