За рік – 5 «безвізів»: Шмигаль розповів про виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС

Читать на русском
Прем'єр-міністр  Денис Шмигаль заявив, що Україна виконала 2/3 Угоди про асоціацію із Євросоюзом.

Україна повністю заслужила статус кандидата на членство у Європейському Союзі. Вже виконано 2/3 Угоди про асоціацію. Також за рік наша країна отримала п'ять «безвізів».

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 лютого, повідомляє пресслужба Кабміну.

Вступ до Євросоюзу: як Україна виконує рекомендаціїЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для членства у Європейському Союзі, – на інфографіці.

«Україна подала заявку на членство в ЄС. 23 червня 2022 року. Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС. Нам не подарували цей статус. Ми його заслужили. Ми працювали над ним не один день, не один місяць, не один рік. Ми виконали 2/3 Угоди про асоціацію. Ми інтегруємося в європейський ринок», - сказав він.

За словами Шмигаля, Україна отримала п'ять безвізів за один рік війни.

«Те, що планувалося робити роками. Енергетичний безвіз у березні, коли приєдналися до європейської енергомережі. Транспортний безвіз у червні, після якого не потрібні дозволи на перевезення в ЄС. Економічний безвіз, який скасував всі мита і квоти на українські товари в ЄС. Митний безвіз у жовтні, який починає інтеграцію нашої митниці в європейську. Цифровий безвіз і «Цифрова Європа». Ми виконуємо своє домашнє завдання», – розповів Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що Україна трансформується.

«Це не наші слова, а слова наших друзів та колег із Брюсселя. У відповідь ми кажемо, що за 2 роки ми будемо готові. Чи готові бути членом Європейського Союзу. І готові бути членом НАТО. Наша армія – одна з найсильніших у Європі. Наша армія – це щит європейського континенту», – додав він.

Нагадаємо, Україна та ЄС затвердили «транспортний безвіз» у червні 2022 року. У вересні президент Володимир Зеленський указом затвердив договір з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: