Хабар посадовцю поліції Сумщини: двом підозрюваним знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на двох підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 травня строк дії обов'язків, покладених на заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва. Їх підозрюють у хабарництві.

Таке рішення 10 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив під 744 300 грн застави адвоката Євгена Руднєва. На нього також поклали низку обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру.

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії обов'язків підозрюваному (Євгену Руднєву – ред.), подане у межах кримінального провадження № 52022000000000310 від 14.10.2022 - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного (Євгена Руднєва – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці. Строк дії ухвали становить 2 місяці, тобто до 11 травня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд до 11 травня продовжив обов'язків посадовця СУ ГУ НП Сумщини Шевченка, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин, викладених у письмовому повідомлення про підозру зі свідками, а також з іншим підозрюваним та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: