НАБУ завершило розслідувати справу про хабар посадовцю поліції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали свого розслідування стосовно посадовця поліції Сумщини та адвоката.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«6 березня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно одного з керівників слідчого управління ГУ Нацполіції у Сумській області (посада вказана на момент вчинення злочину) та його спільника - адвоката, яких викрито на одержанні неправомірної вигоди. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали справи на ознайомлення», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: