НАБУ і САП затримали посадовця слідчого управління поліції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали посадовця Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють у хабарництві.

15 жовтня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали посадовця слідчого управління Головного управління Національної поліції у Сумській області та адвоката. 16 жовтня їм повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«16 жовтня 2022 року прокурором САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру посадовцю слідчого управління ГУ Національної поліції у Сумській області та адвокату, яких викрито на одержанні неправомірної вигоди. Їхні дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує САП.

У НАБУ повідомили, що підозрюваних було затримано 15 жовтня і доставлено до ізолятору тимчасового тримання.

За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області. Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката.

Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

Розслідування злочину детективи НАБУ розпочали за заявою підприємця, який звернувся по допомогу до Харківського територіального управління НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату Анні Колісник у недостовірному декларуванні. Раніше органи також повідомили про підозру колишньому директору дочірнього підприємства «Укрбурштин».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: