ВАКС визначив заставу пособнику посадовцю слідчого управління поліції на Сумщині

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заарештувати підозрюваного НАБУ і САП адвоката. Йому визначили заставу з обов'язками.

Вищий антикорупційний суд відпустив під 744 300 грн застави адвоката Євгена Руднєва. Йому НАБУ і САП відводить роль посередника в одержанні неправомірної вигоди заступником начальника Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Євгена Руднєва – ред.) запобіжний захід у виді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 744 300 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного адвоката поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі території м. Суми без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру. Термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного, визначили до 16 грудня 2022 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця СУ ГУ Нацполіції Сумщини та адвоката. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол. ВАКС заарештував чиновника слідчого управління ГУ НП у Сумській області з альтернативою застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: