Антикорупційний суд виправдав нардепа СН Пашковського

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи члена парламенту з постановлення виправдувального вироку.
Максим Пашковський

Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата від фракції «Слуги народу» Максима Пашковського від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 16 березня ухвалила колегія суддів ВАКС у складі Віра Михайленко, Сергій Мойсак (головуючий) і Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

«Пашковського Максима Ігоровича визнати невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України, та виправдати у зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення», – оголосив головуючий суддя Мойсак.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення до Апеляційної палати ВАКС. Водночас строк давності у цій справі завершується 5 квітня 2023 року.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: