НАЗК передало до НАБУ справу про незадекларовані квартири «слуги народу» Пашковського

Читать на русском
Народний депутат фракції Слуга народу Максим Пашковський не вніс в декларацію дві квартири. НАЗК передало цю інформацію до НАБУ.
Новое время

Національне агентство з питань запобігання корупції передало інформацію про дві незадекларовані квартири народного депутата фракції «Слуга народу» Максима Пашковського до Національного антикорупційного бюро України за результатами повної перевірки декларації за 2020 рік.

Про це «Слово і діло» повідомили в НАЗК.

Під час перевірки НАЗК встановило, що нардеп не відобразив у декларації квартиру у Києві площею 37 кв. м., яку він орендував з 1 серпня 2019 року до 1 липня 2021 року.

Також Пашковський не відобразив у декларації квартиру у Вінниці площею 63,9 кв.м., в якій він зареєстрований.

У поясненнях для НАЗК народний депутат зазначив, що в 2020 році не користувався цією квартирою, оскільки жив у Києві.

Свої проти своїх: хто зі «слуг народу» оскаржував в КСУ закони партії або укази ЗеленськогоДепутати від Слуги народу оскаржують в КСУ конституційність законів, ініційованих їхніми колегами.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 2 млн. 53 тис. грн. У діях суб'єкта декларування виявлено ознаки правопорушення, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», - зазначено у висновку НАЗК.

Цю інформацію Нацагентство передало до Національного антикорупційного бюро України, яке і буде розслідувати вказані факти. Якщо справу передадуть до суду і його визнають винним, депутату загрожує покарання у вигляді штрафу 2500-3000 неоподатковуваних мінімумів (42,5 тис. грн - 51 тис. грн.) або громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нещодавно на «Слово і діло» вийшло велике інтерв'ю з очільником НАЗК Олександром Новіковим. У ньому керівник антикорупційного відомства розповів, зокрема, про те, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа від фракції Дмитра Гуріна вкрали гаманець з біткойнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: