САП оскаржить виправдувальний вирок нардепу СН Камельчуку

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подасть апеляційну скаргу на рішення ВАКС, яким виправдали чинного члена парламенту.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить вирок, яким виправдали народного депутата від фракції «Слуги народу» Юрія Камельчука від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готує апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 16 березня 2023 року, яким чинного народного депутата виправдано у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Прокурор САП не погоджується з указаним рішенням суду і буде відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції», – інформує прокуратура.

Як відомо, ВАКС виправдав нардепа СН Камельчука від звинувачень у недостовірному декларуванні у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепа Камельчука про недостовірне декларування. За версією обвинувачення, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

Раніше НАЗК встановило, що нардеп від СН Камельчук не задекларував квартиру, три фірми та кредит у ПриватБанку. Пізніше агентство направило до НАБУ свій висновок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: