САП повідомила про підозру нардепу СН Пашковському

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру черговому члену українського парламенту від пропрезидентської фракції.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Максиму Пашковському у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«15 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – інформує прокуратура.

У САП не вказують прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Максима Пашковського.

Слідством, яке розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що у декларації за 2020 рік народний депутат не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року.

Таким чином, народний обранець не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пп. 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Нагадаємо, НАЗК передало в НАБУ справу про незадекларовані квартири «Слуги народу» Пашковського. Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру ще одного нардепа від СН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: