ВАКС відмовився переглядати вирок ексдиректору лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув стороні захисту заяви про перегляд за нововиявленими обставинами вироків, якими засудили двох осіб.

Вищий антикорупційний суд повернув заяву про перегляд за нововиявленими обставинами вироку, яким до 6 років позбавлення волі засудили колишнього керівника державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського, а його пособника Юрія Марисика – до 5 років.

Таке рішення 9 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Не погодившись з рішенням про повернення заяви, один із засуджених подав скаргу на таке рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою засудженого на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 9 лютого 2023 року про повернення заяви про перегляд за нововиявленими обставинами вироків Вищого антикорупційного суду від 28 серпня 2020 року та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 29 квітня 2021 року в кримінальному провадженні №42016101070000035 від 09 лютого 2016 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: