5 років колонії: апеляція розгляне скаргу на вирок голові Харківського ОАС

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на вирок, яким засудили очільницю адмінсуду.
Ольга Панченко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко. Її визнали винуватою в пропозиції і дачі хабара судді цього ж суду.

Таке рішення 10 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 січня 2023 року, ухвалений за результатами розгляду кримінального провадження №52020000000000436 від 10 липня 2020 року стосовно (Ольги Панченко – ред.) за ч. 3 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Вища рада правосуддя відсторонила Панченко від здійснення правосуддя, проте вона все одно може обіймати адміністративну посаду голови ХОАС.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, голова Харківського окружного адмінсуду Панченко чинила тиск на суддю Харківського ОАС Олену Заїчко, щоб та ухвалила рішення в адміністративній справі із земельного питання на користь комерційної компанії. Її звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: