Полігон «Широкий лан»: обвинувачений помер, справу щодо нього закрили

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про закриття справи в частині обвинувачення екскерівника приватної компанії.

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження в частині обвинувачення колишнього директора компанії «Ріст» Костянтина Чепусова у причетності до завдання понад 37 млн грн збитків під час облаштування польового табору «Широкий лан».

Таке рішення 9 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП просив закрити провадження в частині обвинувачення Чепусова у зв'язку з його смертю, тобто на підставі пункту 5 частини 1 статті 284 КПК. ВАКС клопотання задовольнив.

«Задовольнити клопотання прокурора та закрити кримінальне провадження №42017000000004330 від 18.11.2017 в частині обвинувачення (Костянтина Чепусова – ред.) у зв'язку із його смертю на підставі пункту 5 частини 1 статті 284 КПК. Повернути кошти, внесені як частки застави за (Костянтина Чепусова – ред.) в загальній сумі 1 261 200 грн гідно з ухвалою Вищого антикорупційного суду в справі №991/6431/20», – йдеться в рішенні.

Як відомо, від початку у справі обвинувачували колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Олега Галушка, ексначальника управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів ГКЕУ ЗСУ Сергія Чагарного, ексначальник відділу технічного нагляду за будівництвом ГКЕУ ЗСУ Віктора Антощука, бенефіціара компанії «Ріст» Романа Баликіна та директора фірми Костянтина Чепусова.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (далі Головного КЕУ ЗСУ), начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з директором та бенефіціарним власником приватного товариства, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами. В липні 2021 року справу призначили до розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: