НАБУ завершило розслідувати справу кіностудії ім. Довженка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів розслідування стороні захисту у справі державної кіностудії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього головного інженера державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» Тимофія Пархоменка та ексдиректора компанії ТОВ «Ем.Ай.Кей.» Максима Мінчука у розкраданні 4,4 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 березня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі за підозрою колишнього головного інженера держпідприємства та колишнього генерального директора приватної компанії у розкраданні понад 4,4 млн грн коштів ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка». На сьогодні прокурором САП надано доручення детективам НАБУ відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Як відомо, ВАКС визначив заставу ексголовному інженеру кіностудії ім. Довженка Пархоменку із покладанням на нього обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом особам у розкраданні понад 4,4 млн грн кіностудії ім. Довженка. Слідство встановило, що у листопаді 2018 року ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» оголосило відкриті торги з закупівлі телевізійного та аудіо-візуального обладнання. Однак, до того гендиректор компанії «Ем.Ай.Кей» домовився з головним інженером держпідприємства про «співпрацю». Її результатом стала перемога компанії у торгах та укладення з нею договору, що не передбачали санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Цього не сталося, але головний інженер доповів керівництву про інше, після чого держпідприємство сплатило приватній компанії за обладнання, яке не одержало. Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року та не в повному обсязі. Вартість непоставленого та сплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами й інкримінують підозрюваним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: