ВАКС визначив заставу ексгендиректору «Національної кінематеки»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави.

Вищий антикорупційний суд визначив 1,61 млн грн застави колишньому виконувачу обов'язків генерального директора державного підприємства «Національна кінематека України» Геннадію Станілевичу. Його НАБУ і САП підозрюють у спробі заволодіти нерухомістю ДП вартістю майже 42 млн грн.

Таке рішення 27 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 4,02 млн грн застави з покладанням обов'язків: не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та підозрюваними як безпосередньо, так і через третіх осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави - задовольнити частково. Застосувати до (Геннадія Станілевича – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 600 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 610 400 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали весь перелік обов'язків, про які просили в НАБУ і САП.

Раніше НАБУ оголосило в розшук співорганізатора цієї справи та керівника приватної фірми.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури Тамарі Мазар та ще шістьом особам. За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: