ВАКС удвічі зменшив заставу ексголовного інженера кіностудії ім. Довженка

Читать на русском
Апеляційна інстанція розглянула і задовольнила частково скаргу захисника підозрюваного на обраний запобіжний захід у вигляді застави.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила заставу з 620 250 грн до 372 150 грн з покладанням обов'язків для колишнього головного інженера державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» Тимофія Пархоменка.

Таке рішення 20 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив заставу в 620 250 грн ексголовному інженеру кіностудії ім. Довженка Пархоменку із покладанням на нього обов'язків.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Тимофія Пархоменка – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 жовтня 2022 року задовольнити частково. Змінити розмір застави підозрюваному та встановити його в розмірі 150 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 372 150 грн. В іншій частині апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 жовтня 2022 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом особам у розкраданні понад 4,4 млн грн кіностудії ім. Довженка. Слідство встановило, що у листопаді 2018 року ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» оголосило відкриті торги з закупівлі телевізійного та аудіо-візуального обладнання. Однак, до того гендиректор компанії «Ем.Ай.Кей» домовився з головним інженером держпідприємства про «співпрацю». Її результатом стала перемога компанії у торгах та укладення з нею договору, що не передбачали санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Цього не сталося, але головний інженер доповів керівництву про інше, після чого держпідприємство сплатило приватній компанії за обладнання, яке не одержало. Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року та не в повному обсязі. Вартість непоставленого та сплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами й інкримінують підозрюваним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: