Справа держпідприємства «Нацкінематека»: екскеруючому санацією визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 1,2 млн грн застави колишньому арбітражному керуючому санацією державного підприємства «Національна кінематека України» Руслану Бандуристому. Його НАБУ і САП підозрюють у спробі заволодіти нерухомістю ДП вартістю майже 42 млн грн.

Таке рішення 6 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором у кримінальному провадженні, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави - задовольнити частково. Застосувати до (Руслана Бандуристого – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 450 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 207 800 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та підозрюваними як безпосередньо, так і через третіх осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше НАБУ оголосило в розшук співорганізатора цієї справи та керівника приватної фірми.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури Тамарі Мазар та ще шістьом особам. За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: