НАБУ викрило махінації на кіностудії ім. Довженка: двом особам повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру двом особам, причетним до заволодіння частиною коштів державної кіностудії.
фото: ikitb.knukim.edu.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому головному інженеру державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» та ексгенеральному директору приватної компанії про підозру у розкраданні понад 4,4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«30 вересня 2022 року НАБУ і САП повідомили колишньому головному інженеру ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» та ексгенеральному директору приватної компанії про підозру у розкраданні понад 4,4 млн грн. Дії обох осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – інформує Бюро.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про ексголовного інженера кіностудії ім. О. Довженка» Тимофія Пархоменка та екскерівника ТОВ «Ем.Ай.Кей» Максима Мінчука.

Слідство встановило, що у листопаді 2018 року ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» оголосило відкриті торги з закупівлі телевізійного та аудіо-візуального обладнання. Однак, до того гендиректор компанії «Ем.Ай.Кей» домовився з головним інженером держпідприємства про «співпрацю». Її результатом стала перемога компанії у торгах та укладення з нею договору, що не передбачали санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Цього не сталося, але головний інженер доповів керівництву про інше, після чого держпідприємство сплатило приватній компанії за обладнання, яке не одержало. Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року та не в повному обсязі. Вартість непоставленого та сплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами й інкримінують підозрюваним.

Нагадаємо, у 2019 році НАБУ і САП розпочали розслідувати махінацій на кіностудії ім. Довженка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: