Кулеба пояснив, чому не бачить нічого незвичайного в інциденті з безпілотником США

Читать на русском
Міністр заявив, що випадки, подібні до інциденту за участю американського дрону та винищувачів рф, будуть неминучими, поки росія контролює Крим.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав «рутинним» інцидент зі збиттям російським Су-27 американського дрона MQ-9.

Заяву, присвячену цій темі, глава МЗС зробив в інтерв'ю ВВС.

Знищення американського БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем: що відомоЩо відомо про знищення російськими терористами американського дрона-розвідника MQ-9 Reaper над Чорним морем та якими можуть бути наслідки – в матеріалі Слово і діло

Кулеба зазначив, що не бачить у цьому інциденті нічого незвичайного. Подібні ситуації будуть «неминучими», доки росія займає Кримський півострів.

«Такі інциденти будуть неминучими, і Чорне море не буде безпечним місцем, поки Росія контролює Крим. Тому єдиний спосіб запобігти подібним інцидентам - це фактично вигнати росію з Криму», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, 14 березня російський винищувач Су-27, роблячи небезпечний маневр у чорноморській акваторії, зіткнувся з американським безпілотником MQ-9. БПЛА впав у море.

У ЗС ЗСУ вже прокоментували цю ситуацію. Там зазначили, що підсумкову оцінку інциденту даватимуть Штати.

У РНБО припустили, що історія зі збиттям американського дрону є сигналом президента росії володимира путіна Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: