Зеленський: зброя – єдина мова, яку розуміє росія

Читать на русском
Українські захисники тримають оборону там, де росіяни намагаються наступати. Це триватиме до того часу, поки не будуть готові  бригади наступу для того, щоб нанести потужний удар.
Getty Images

Витримка української армії та швидкість деокупації територій залежать від сучасної зброї. Особливо в умовах наступу росіян з кількох напрямків.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю виданню BBC.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи зможе Україна втриматися в умовах наступу росіян та за відсутності нової зброї, яку тільки планують передати західні партнери, Зеленський зазначив, що атаки вже йдуть, але ЗСУ тримають оборону.

«Я вважаю, що атаки зараз вже йдуть. І вони йдуть поступово. Просто росіяни себе поводять як сапери, вони шукають місце, на їхню думку, слабкіше за інші», – сказав він.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Також президент додав, що українські захисники тримають оборону там, де росіяни намагаються наступати. За його словами, це триватиме до того часу, «поки не будуть готові наші бригади наступу для того, щоб зробити свій потужний удар».

Він підкреслив, що витримка українських військових, швидкість деокупації і здатність не втрачати мотивацію залежить від сучасної потужної зброї.

«Коли її надають, це все прискорює деокупацію і прискорює мир. Ми всі повинні розуміти, що зброя потрібна Україні не для війни. Зброя для України, для українців, для мене – заради миру», – наголосив Володимир Зеленський.

Також президент України зазначив, що зброя – це єдина мова, яку розуміє російська федерація.

«Вони розуміють тільки цю мову. І тому цією мовою ми почали їм відповідати. Не очікували вони, але ми почали. І ми дійсно залежимо від деяких постачань, від швидкості таких постачань», – наголосив Зеленський.

Раніше Зеленський заявив, що тиск на Україну із пропозицією розпочати переговори не має сенсу.

Також повідомлялося, що незважаючи на провокації росії, Україна працює над стабільністю зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: