Подоляк прокоментував вручення «Оскара» фільму «Навальний»

Читать на русском
Михайло Подоляк сумнівається, що премія Оскар поза політикою та за гуманізм після рішення вручити премію за документальний фільм про Навального.
Родина Навального та режисер документалки Деніел Роер на ОскаріReuters

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував вручення кінопремії «Оскар» документальному фільму «Навальний».

Після такого рішення американської кіноакадемії Подоляк засумнівався, що премія «поза політикою».

«Якщо «Оскар» поза політикою, як тоді розуміти документальний маніфест «Навальний», у якому внутрішньоросійська політика ллється через край? Якщо «Оскар» поза контекстом війни в Україні та масового геноциду українців, навіщо тоді постійно говорити про гуманізм і справедливість?» – написав він у Twitter.

Нагадаємо, на «Оскар» у категорії «документальний фільм» номінували також стрічку «Будинок із скалок» про дитячий притулок на Донбасі. Список володарів премії у 2023 році можна подивитися тут.

За кілька днів до вручення премії стало відомо, що Володимиру Зеленському вже вдруге відмовили у проханні виступити на церемонії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав це рішення лицемірством, особливо з огляду на наявність антивоєнного фільму серед номінантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: