Зведення Генштабу: Сили оборони вразили склад боєприпасів і дві станції РЕБ ворога

Читать на русском
Противник досі сподівається вийти на адмінкордон Донецької та Луганської областей і з цією метою намагається вести наступальні дії на п'яти напрямках.
Фото: Генштаб ВСУ

Російські окупаційні війська здійснили чергові спроби прорвати оборону Збройних сил України на східному фронті. Усі атаки були успішно відбиті українськими воїнами.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 11 березня.

Там зазначили, що противник досі сподівається вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, і з цією метою намагається вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

Минулої доби ворог завдав 12 авіаційних і 2 ракетних ударів по Запоріжжю. Також окупанти здійснили 34 обстріли з РСЗВ по цивільних об'єктах. Один із ударів припав по об'єкту цивільної інфраструктури Херсона. Двоє вбитих та троє поранених.

Українська армія відповіла на обстріл мирних територій ударами по позиціях окупантів. Так, авіація завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а артилеристи «накрили» 4 райони зосередження особового складу противника, один склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій РЕБ.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут.

«Наші захисники дають гідну відсіч та відбивають численні атаки. Біля лінії зіткнення ворог обстріляв населені пункти Васюківка, Желєзнянське, Дубово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора та Залізне Донецької області», – повідомили у Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник зберігає свою суттєву військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки. Також за цю добу противник вчинив невдалі спроби наступальних дій у районах населених пунктів Гряниківка Харківської та Спірне Донецької області. Зазнавши втрат у живій силі та техніці, відступив на раніше зайняті позиції.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник зробив спроби наступальних дій у напрямку населених пунктів Кам'янка, Північне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області. Не мав жодного успіху.

У Генштабі також розповіли про нові заходи окупантів, спрямовані на примусову паспортизацію населення окупованих територій Донецької та Луганської областей.

«Військове керівництво росії обов'язково вимагає від усіх мобілізованих з раніше окупованих територій підписувати довгострокові контракти на проходження військової служби в армії рф. Для цього потрібно обов'язково мати серед інших документів копію паспорта громадянина росії.

Таким чином, окупанти намагаються змусити відмовитися від так званого паспорта л/днр на користь російського громадянства. Інакше військовослужбовцям та членам їхніх сімей загрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту передбаченого для військовослужбовців з росії», – йдеться у вечірньому зведенні.

Нагадаємо, минулої доби українські військові ліквідували понад тисячу російських солдатів. Загальна кількість втрат армії рф з початку вторгнення складає близько 158 тисяч чоловік.

Раніше повідомлялося, що у селищі Мангуш Донецької області до російських окупантів «прийшла бавовна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: