Росіяни не залишають спроб оточити Бахмут, відбито більше сотні атак – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ за добу відбили більше сотні атак на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Російські війська не залишають спроб оточити Бахмут. Основні зусилля вони зосередили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках – там за добу відбито 102 атаки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі уточнили, що вчора окупанти випустили по Україні 95 ракет різного базування, 34 були знищені. Також окупанти завдали 31 авіаційного удару, використали 8 дронів-камікадзе, здійснили 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Формування наступальних угруповань не виявлено, але противник продовжує інженерне обладнання території у прикордонних районах Курської області.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагається покращити тактичне становище.

На Бахмутському напрямі ворог не припиняє штурмувати Бахмут. ЗСУ відбили численні атаки в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Іванівського.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичні центри, 3 склади боєприпасів, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.

У Генштабі повідомили, що у Рубіжному Луганській області ворог розміщує особовий склад у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням. Окупанти розселяються на першому та другому поверхах, а вище залишають проживати цивільних людей.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив припущення, що найближчим часом Бахмут може перейти під контроль росіян.

У ЗСУ заявили, що в НАТО не до кінця розуміють поточну ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: