Німеччина надасть Україні Leopard 1 та веде переговори про Gepard

Читать на русском
Уряд Німеччини схвалив постачання танків Leopard 1 до України з промислових запасів. Можлива і закупівля 15 танків Gepard у Катару для постачання до Києва.

Уряд Німеччини схвалив постачання танків Leopard 1 до України з промислових запасів. Також ведуться перемовини щодо закупівлі 15 танків Gepard у Катару для України.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, танки Leopard можуть бути передані в Україну після їх ремонту. Концерн Rheinmetall та компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) хочуть відремонтувати десятки танків Leopard 1 і могли б поставити їх Україні, якщо Київ погодиться їх купити.

Також агентство повідомило, що декілька німецьких офіційних осіб обговорили з міністерством закордонних справ Катару можливу купівлю 15 танків Gepard, що були закуплені задля безпеки стадіонів чемпіонату світу.

Відзначається, що Берлін прагнув отримати більше боєприпасів з Катару.

Кому та скільки танків Leopard продала НімеччинаУ які країни та скільки танків Leopard 1 та Leopard 2 експортувала Німеччина – на інфографіці.

«Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це допомогло б українцям», – сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Саме після цього американський президент Джо Байден і погодився передати Україні танки Abrams. Це й змусило Берлін дати дозвіл на постачання танків Leopard.

Зазначимо, у четвер, 2 лютого, канцлер ФРН Олаф Шольц під час зустрічі з гостями заходу «Громадянський діалог» у Марбурзі наголосив на тому, що Німеччина докладе всіх зусиль, щоб уникнути ескалації, яка призведе до війни між Росією та НАТО.

«Війна між НАТО та Росією була б жахливою подією. Ми несемо відповідальність за те, щоб такої ескалації не сталося», – сказав Шольц.

Стало відомо, що, окрім танків Leopard, готовий передати Україні німецький концерн Rheinmetall.

Раніше у Міноборони Німеччини розповіли, коли Україна може отримати перші Leopard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: