КСУ визнав конституційним закон, який зобов'язує УПЦ МП змінити назву

Читать на русском
Суд визнав конституційним закон, згідно з яким УПЦ Московського патріархату має змінити свою назву, оскільки вона вказує на її приналежність до рф.
Слово і діло

Суд визнав конституційним закон, згідно з яким УПЦ Московського патріархату має змінити свою назву, оскільки вона вказує на її приналежність до рф.

Відповідне рішення було ухвалено 27 грудня під час засідання Конституційного суду, повідомляє пресслужба.

«Конституційний суд України ухвалив рішення у справі про повну назву релігійних організацій, дійшовши висновку, що зміни до статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» є конституційними», - сказано в повідомленні.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Зазначається, що КСУ ухвалив рішення у справі про конституційне подання 49 нардепів. Вони хотіли уточнити, чи відповідають Конституції зміни до закону про свободу совісті щодо назви релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України.

Ухвалюючи рішення, КСУ врахував висновки Європейського суду з прав людини, в яких зазначається:

«Сам факт того, що держава вимагає від релігійної організації, яка бажає бути зареєстрованою, взяти назву, яка унеможливлює введення в оману віруючих і суспільство в цілому і завдяки якому можливо її відрізняти від уже наявних організацій, в принципі можна вважати виправданим обмеженням її права вільно обирати свою назву».

Раніше РНБО запровадила санкції проти 7 представників УПЦ МП.

Нагадаємо, в суботу, 3 грудня, Служба безпеки України опублікувала повний список осіб, які потрапили під санкції РНБО, і були затверджені президентом Володимиром Зеленським. Йдеться про 10 фігурантів, які є представниками УПЦ МЦ або тісно пов'язані з цією організацією.

Раніше Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: