Мінкульт рекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври для УПЦ МП

Читать на русском
Мінкультури рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ МП.

Мінкультури рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ МП.

Про це повідомив профільний міністр Олександр Ткаченко в Telegram.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

За його словами, щодо продовження оренди двох храмів, яка зазершується 31 грудня цього року, до міністерства звернувся виконувач обов'язки гендиректора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Олександр Рудник.

«Ми рекомендували не продовжувати оренду з урахуванням закінчення терміну дії договорів та указу президента України №820/2022 Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 1 грудня 2022 року «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - наголосив Ткаченко.

За його словами, відповідного листа вже надіслали митрополиту Павлу, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Міністр також додав, що вже створено міжвідомчу урядову комісію з питання подальшого використання майна Заповідника.

«Відповідно, враховуючи, що на Верхній Лаврі угода закінчується, то до закінчення терміну перевірки використання церковного майна унеможливлюється», - зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, на в'їзді до столиці прикордонники затримали священика УПЦ Московського патріархату, який підтримував контакти із росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: