ВАКС призначив до розгляду справу про 9,6 млн грн збитків УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього очільника філії УЗ.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків начальника філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Олега Золотарьова у завданні 9,6 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 8 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.07.2017 за №52017000000000502, за обвинуваченням (Олега Золотарьова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на 13:00 13.03.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше Антимонопольний комітет на підставі матеріалів НАБУ оштрафувала дві компанії-учасниці тендерів УЗ ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна».

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця УЗ. За версією слідства, у 2017 році УЗ оголосила публічні торги із закупівлі пристроїв живлення для пасажирських вагонів. Слідство встановило, що Золотарьов встановив однією із вимог для участі у тендері обов’язкове надання учасниками торгів підтвердження погодження креслень продукції, яку вони пропонують до постачання, самою ж «Укрзалізницею».

Двом пов'язаним між собою компаніям, а саме ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна», УЗ погодження надала, а решті – ні. На підставі чого інших учасників і не допустили до участі в аукціоні, а «обрані» компанії здобули перемогу та поставили «Укрзалізниці» продукцію за завищеними на 9,6 млн грн цінами. У вересні 2021 року підозрюваному обрали запобіжний захід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: