9,6 млн грн збитків УЗ: експосадовцю обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу у вигляді застави підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд визначив 454 тисячі гривень застави колишньому виконувачу обов'язків начальника однієї зі служб регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», якого НАБУ та САП підозрює у зловживанні службовим становищем, через що УЗ зазнала 9,6 млн грн збитків.

Таке рішення 29 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС Ольга Саландяк, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 454 тисяч гривень застави. Також органи правопорядку просили покласти на посадовця УЗ такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із службовими особами УЗ, ТОВ «Броварське електротехнічне об`єднання», ТОВ «Елпо Україна» та іншими особами, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

«Клопотання детектива про застосування запобіжного заходу – задовольнити. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 454 000 грн», – ідеться в рішенні.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел в органах правопорядку, заставу визначили ексвиконувачу обов'язків начальника філії «Південно-Західна залізниця» УЗ Олегу Золотарьову.

Раніше Антимонопольний комітет на підставі матеріалів НАБУ оштрафувала дві компанії-учасниці тендерів УЗ ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцю УЗ. За версією слідства, у 2017 році УЗ оголосила публічні торги із закупівлі пристроїв живлення для пасажирських вагонів. Слідство встановило, що Золотарьов встановив однією із вимог для участі у тендері обов’язкове надання учасниками торгів підтвердження погодження креслень продукції, яку вони пропонують до постачання, самою ж «Укрзалізницею».

Двом пов'язаним між собою компаніям, а саме ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна», УЗ погодження надала, а решті – ні. На підставі чого інших учасників і не допустили до участі в аукціоні, а «обрані» компанії здобули перемогу та поставили «Укрзалізниці» продукцію за завищеними на 9,6 млн грн цінами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: