НАБУ повідомило про підозру експосадовцю «Енергоатому», який очолює філію УЗ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили колишнього очільника одного з відокремлених підрозділів національної атомної компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому генеральному директору відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» Олексію Статнику. Наразі він працює в ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляють прес-служби органів.

«7 лютого 2023 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому генеральному директору відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» ДП «НАЕК «Енергоатом»(на сьогодні особа обіймає керівну посаду в одній з філій «Укрзалізниці»). Йому інкриміновано зловживання службовим становищем, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Статника, який наразі очолює філію «Енергозбут» УЗ.

Слідство встановило, що у вересні 2020 року ДП «НАЕК «Енергоатом» організувало аукціон з продажу електричної енергії. У ньому взяли участь 32 компанії. Підозрюваний cтворив умови, за яких переможцем стала «потрібна» компанія, яка придбала електроенергію за ціною усього 1120 грн за 1 МВт/г. Водночас як інші учасники аукціону пропонували вигідніші ціні - до 1 300,00 грн за 1 МВт/г. Внаслідок продажу 1 465 000 МВт/г електроенергії за заниженою ціною держпідприємство втратило 93,76 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру екссудді Північного апеляційного господарського суду. Раніше органи також повідомили про підозру ексзаступниці міністра культури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: