Суд відправив під нічний домашній арешт директора філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заарештували колишнього очільника одного з підрозділів державної компанії, який зараз працює в УЗ.

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт директора філії «Енергозбут» ПАТ «Укрзалізниця» Олексія Статника. Його підозрюють у зловживаннях, коли він очолював ВП «Енергоатом-Трейдинг» «НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення 16 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили взяти підозрюваного під варту, проте суддя відмовився.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Олексія Статника – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці, тобто до 16.04.2023, заборонивши йому залишати житло у період доби з 20:00 до 07:00», – йдеться в рішенні.

Також на Статника поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику ВП «Енергоатом-Трейдинг» «НАЕК «Енергоатом». Слідство встановило, що у вересні 2020 року ДП «НАЕК «Енергоатом» організувало аукціон з продажу електричної енергії. У ньому взяли участь 32 компанії. Підозрюваний cтворив умови, за яких переможцем стала «потрібна» компанія, яка придбала електроенергію за ціною усього 1120 грн за 1 МВт/г. Водночас як інші учасники аукціону пропонували вигідніші ціні - до 1 300,00 грн за 1 МВт/г. Внаслідок продажу 1 465 000 МВт/г електроенергії за заниженою ціною держпідприємство втратило 93,76 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: