ВАКС призначив засідання у справі про 9,6 млн грн збитків УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно експосадовця державної компанії, якого обвинувачують у зловживаннях.

Вищий антикорупційний суд призначив на 21 лютого підготовче засідання за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків начальника філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Олега Золотарьова у завданні 9,6 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 15 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52017000000000502, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.07.2017 за обвинуваченням (Олега Золотарьова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, на 16:20 21 лютого 2023 року», – йдеться в рішенні.

Раніше Антимонопольний комітет на підставі матеріалів НАБУ оштрафувала дві компанії-учасниці тендерів УЗ ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцю УЗ. За версією слідства, у 2017 році УЗ оголосила публічні торги із закупівлі пристроїв живлення для пасажирських вагонів. Слідство встановило, що Золотарьов встановив однією із вимог для участі у тендері обов’язкове надання учасниками торгів підтвердження погодження креслень продукції, яку вони пропонують до постачання, самою ж «Укрзалізницею».

Двом пов'язаним між собою компаніям, а саме ТОВ «Броварське електротехнічне об'єднання» та ТОВ «Елпо Україна», УЗ погодження надала, а решті – ні. На підставі чого інших учасників і не допустили до участі в аукціоні, а «обрані» компанії здобули перемогу та поставили «Укрзалізниці» продукцію за завищеними на 9,6 млн грн цінами. У вересні 2021 року підозрюваному обрали запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: