Україна отримає додаткові установки NASAMS: що відомо

Читать на русском
Окрім того, українські військові пройдуть спеціалізоване навчання використанню цього комплексу ППО.

Україна незабаром отримає від союзників дві повністю укомплектовані системи протиповітряної оборони NASAMS.

Про це заявив голова Міноборони Норвегії Бьорн Арільд Грам під час свого візиту до Норвегії, повідомляє пресслужба норвезького уряду.

Україна отримає від Норвегії до 12 танків та боєприпасиВлада Норвегії передасть Україні вісім танків Leopard і до чотирьох машин спеціального призначення. Про це повідомив прем’єр країни.

За словами голови військового відомства, системи спрямують «у співпраці з владою США». Крім того, Норвегія має намір провести навчання українських військових використанню цього комплексу ППО.

«Норвегія вже надала обладнання для відбиття ракетних атак росії. Атаки росіян, що продовжуються, на українську інфраструктуру підкреслюють необхідність подальшого вдосконалення ППО України.

Україна неодноразово зверталася до міжнародних партнерів із проханням надати більше систем ППО», – заявив Грам.

Нагадаємо, напередодні парламент Норвегії погодив п'ятирічну програму підтримки України на 75 млрд. норвезьких крон (приблизно 7,2 мільярда доларів США).

Раніше повідомлялося, що Канада закупить у США системи протиракетної оборони NASAMS та передасть їх Україні. Крім того, Сполучені Штати також включили ці системи до одного з пакетів своєї військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: