Влада Норвегії затвердила пакет допомоги Україні на $7 млрд

Читать на русском
Парламент Норвегії погодив програму підтримки України до 2027 року. На її реалізацію виділять близько 7 мільярдів доларів.

Парламент Норвегії у четвер, 16 лютого, погодив п'ятирічну програму підтримки України на 75 млрд норвезьких крон (приблизно 7,2 мільярда доларів США).

Про це йдеться на офіційному сайті уряду країни.

Норвегія встановила ліміт цін на російську нафтуУ рамках санкцій Норвегія запровадила обмеження цін на рівні 60 доларів за барель сирої російської нафти.

У рамках програми, яку назвали на честь лауреата Нобелівської премії миру Фрітейофа Нансена, Україна щороку отримуватиме по 15 млрд. крон (близько $1,45 млрд.).

Гроші підуть на військові потреби, підтримку громадянського сектора, а також відновлення інфраструктури, зруйнованої через вторгнення росії.

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре привітав таке рішення. Він уточнив, що програма діятиме незалежно від того, яка партія головуватиме в уряді та парламенті.

«Я дуже задоволений наявністю такої широкої підтримки. Це довгостроковий пакет допомоги, він буде виконуватись протягом наступних п'яти років, тобто за парламенту наступного скликання. Ми разом засуджуємо війну росії та підтримуємо легітимне право українського народу захищатись», – заявив Стьоре.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що Норвегія спрямує 100 млн доларів на відновлення інфраструктури України.

Крім того, Україна отримає від Норвегії до 12 танків та боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: