Україна отримає від Норвегії до 12 танків та боєприпаси

Читать на русском
Влада Норвегії передасть Україні вісім танків Leopard і до чотирьох машин спеціального призначення. Про це повідомив прем’єр країни.

Влада Норвегії прийняла рішення передати Україні до 12 танків, включаючи бойові машини німецького виробництва Leopard 2.

Про це 14 лютого заявив прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стьоре, повідомляє сайт норвезького уряду.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Пакет допомоги включає постачання восьми танків Leopard 2. Додатково буде надано ще чотири танки спеціального призначення.

«Минув майже рік із моменту нападу росії на Україну. То був жахливий рік, ми не бачили такого з часів Другої світової війни. Оскільки зараз як ніколи важливо підтримати Україну, ми вирішили передати 8 танків Leopard 2 та до 4 танків спеціального призначення», – зазначив Стьоре.

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам також повідомив, що в пакет допомоги увійдуть танкові боєприпаси та запасні частини до бойових машин.

Раніше повідомлялося, що уряд Норвегії готує для України п'ятирічну програму фінансової допомоги у розмірі 15 млрд. норвезьких крон (близько $7,3 млрд.).

Крім того, країна направить 100 млн. доларів на відновлення інфраструктури України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: